documentaires

documentaires om aandacht te vragen voor een onderwerp

Documentaires om onderwerp onder de aandacht te brengen
Als producent van interactieve communicatie werkt EMB AV continu aan eigen projecten en we werken samen met documentairemakers die ook eigen producties maken. Om die producties in de markt te zetten, helpt EMB AV met de verkoop van die documentaires.

Een documentaire is een  film of radioprogramma, waarbij de filmmaker onderwerpen zo reëel mogelijk probeert te laten zien of te laten horen. De manier waarop het verhaal wordt verteld maakt een documentaire anders dan bijvoorbeeld een reportage.  De manier waarop het onderwerp in beeld wordt gebracht is vaak onderscheidend. Doorgaans worden er bijvoorbeeld meerdere verhaallijnen gebruikt. Een documentaire duurt vaak langer dan 15 minuten.  Er worden wel steeds vaker kortere documentaire films gemaakt. Dit komt natuurlijk door de toegankelijkheid van online kanalen zoals youtube. Documentaires zijn informatief van aard en geven een objectief beeld van een onderwerp. Bij een creatieve en subjectieve documentaire wordt juist de nadruk gelegd op de eigen visie van de documentairemaker.

We hebben documentaires en korte films gemaakt over maatschappelijke onderwerpen zoals het omgaan met sociale re-integratie en over jeugdwerkeloosheid. Maar ook over de problematiek van schuldhulpverlening of hoe het bedrijven in het Verenigd Koninkrijk omgaan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.. Door dit onderwerpen als documentaire te benaderen is het mogelijk om open over onderwerpen na te denken, te discussiëren en oplossingen te bedenken.

Documentaires worden vaak verward met reportages. Een reportage is, in tegenstelling tot een documentaire, meer een verslag van iets dat plaats vindt.
EMB AV maakt voor bedrijven ook reportages van presentaties of events. Lees hier meer over het maken van reportage.

Op dit moment zijn we bezig met de verkoop van een documentaire over de liefde van twee oude mensen tijdens het ouder worden.
Ben je nieuwsgierig dit project of wil je een van onze andere projecten bekijken? Neem dan contact met ons op.